ANNAS GULASCH UNGERSK KLASSIKER I VÅR TAPPNING

  • 400 g Hälsingestintans högrev
    eller märgpipa
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 3 msk tomatpuré 
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • 1 citron
  • 1 krm cajennepeppar
    eller chilipulver
  • 4 potatisar, fast sort
  • 2 oxbuljongtärningar
  • 1,5 l vatten
  • Lite smör och rapsolja
  • hackad persilja, gräddfil och bröd till servering
  1. Putsa köttet från senor och hinnor. Skär det i tärningar.
  2. Hacka lök och paprika fint. Riv skalet från citronen.
  3. Bryn köttet i het gryta.
  4. Tillsätt lök, paprika, cayennepeppar, buljongtärningar, tomatpuré och citronskal.
  5. Krossa vitlök och kummin i en mortel och lägg ner i grytan.
  6. Koka upp vattnet. Häll hälften i grytan och låt det koka under lock ca 45 min.
  7. Skala och tärna potatis grovt. Lägg i grytan, tillsätt resten av vattnet och koka i ytterligare 45 min.
  8. Smaka av med salt och peppar.