FETAOSTFYLLD KÖTTFÄRSLIMPA MED AJVAR

  • 500g nötfärs eller kalvfärs
  • 3msk ströbröd
  • 1dl mjölk el grädde
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 1 knippa färsk bladpersilja
  • 1dl Ajvar Relish
  • 200g fetaost i hel bit
  • Bakplåtspapper

Blanda ströbröd ägg och mjölk i en skål, låt svälla c:a 10min. Tillsätt köttfärs, salt och peppar och blanda till en smidig smet. Skär den hela fetaosten i lika stora stavar. Hacka persiljan grovt. Platta ut färsen till en cm-tjock rektangulär platta på bakplåtspapper. Bred Ajvar över hela, strössla över den hackade persiljan. Lägg fetaoststavarna längs med ena långsidan. Rulla sedan ihop plattan som man rullar en rulltårta. Grädda i ugnen på 175° i 25 minuter.

Servera med varma grönsaker och skysås.