GLASERAD HÖGREV

5-10 port

  • 0,5 – 1,5 kg Hälsingestintan® högrev, fransyska, märgpipa eller innanlår
  • Salt och peppar
  • Rödvin

Glace

  • 3 dl rödvin
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl balsamvinäger

Lågtemperaturstekning är den enklaste av alla tillagningsformer. 2-3 kg högrev räcker till middag för 20 pers. Den färdiga steken kan stå en vecka i kylen och kan med fördel frysas. Servera gärna med en matig och robust sallad.

  1. Sätt ugnen på 120 grader. Gnid in steken rikligt med salt och peppar.
  2. Lägg i eldfast form med höga kanter i liknande storlek som steken. Ej plåtform!
  3. Slå på rödvin till hälften av kanten. Bred över folie tätt runt kanterna.Lämna steken i ugnen i minst 7 timmar. Gärna 12-15 timmar. 4. Ta ut steken och den är färdig för användning. Köttet river du i bitar, använd inte kniv.
  4. Koka ihop ingredienserna till glacen till något trögflytande konsistens. Akta fingrarna för det blir väldigt varmt.
  5. Häll glacen över högreven. Låt svalna en aning, vid servering riv av bitar från köttet och lägg upp med ditt tillbehör.