HÄLSINGESTINTAN INLEDER SAMARBETE MED GLADA UTEGRISAR

Hälsingestintan möter efterfrågan på fläskkött från grisar som inte utsatts för djurtransporter genom samarbete med Fläsk från Glada utegrisar AB.

Under våren kommer Hälsingestintan att introducera ett komplett sortiment med detaljer av kvalitetsmörat fläskkött både konsumentpackat och för den manuella charken. Köttet från Glada utegrisar, Ryggåsen kommer att marknadsföras under namnet Hälsingestintan Vårt eget kött – Fläsk från Glada utegrisar. Först ut i butik blir för säsongen passande grillvänliga favoriter som skivad kotlett och karré.

”Samarbetet med Glada utegrisar innebär att vi tar ett steg till mot vår vision att vi så långt det är möjligt ska äta kött från djur som haft ett värdigt liv. Att nu kunna erbjuda kött från grisar som slaktats hemma på gården är ytterligare ett steg i denna riktning”, säger Mats Markgren, VD, Hälsingestintan.

 Glada utegrisar från Ryggåsen

Grisarna är uppfödda hos Siv och Håkan Jonsson i Vimmerby som sätter grisarnas välmående i första hand. Grisarna lever utomhus under hela året och har tillgång till ligghall samt hyddor med halm. Fokus ligger på att grisarna ska kunna få utlopp för sina naturliga beteenden. Det fria livet gör att de växer något långsammare än i modern storskalig grisuppfödning. Det ger också ett lite fylligare och smakrikare kött. Slakten sker på gården i EU-godkänt slakteri och grisarna utsätts därmed inte för stressande djurtransporter.

”Det känns bra att vara med hela vägen, både genom att se till att grisarna har ett bra liv och även får ett värdigt avslut”, säger Håkan Jonsson, Fläsk från Glada utegrisar AB.

 

KONTAKT

Mats Markgren, VD Hälsingestintan

073-027 70 09

mats.markgren@halsingestintan.se

halsingestintan.se

Håkan Jonsson, Uppfödare Fläsk från Glada utegrisar AB

gladautegrisar.se 

070-533 82 14

info@gladautegrisar.se

MEDIA

Produktbilder

Vårt eget kött – Glada utegrisar fläskkarré tiff 300 dpi

Vårt eget kött – Glada utegrisar skivad kotlett etiket tiff 300 dpi

Hälsningestintan AB säljer gårdsslaktat, spårbart och hängmörat kvalitetskött till de stora livsmedelskedjorna över hela landet. Företaget har fram till idag genomfört flera viktiga och banbrytande innovationer såsom det mobila slakteriet där slakttransporter elimineras samt den unika digitala spårbarhetslösningen från gård till gaffel.