HÄLSINGESTINTAN REKRYTERAR NY VD

Hälsingestintan säljer gårdsslaktat, spårbart och hängmörat kvalitetskött till de stora livsmedelskedjorna över hela landet. Företaget har fram till idag genomfört flera viktiga och banbrytande innovationer såsom det mobila slakteriet där slakttransporter elimineras samt den unika digitala spårbarhetslösningen från gård till gaffel.

Under 2017 var Hälsingestintan Mobilslakteri det slakteri med störst procentuell produktionsökning i hela landet. Företaget har parallellt med detta investerat kraftigt i att se över strategi, struktur och planer framåt i syfte att ta Hälsingestintan till nästa steg och med ännu större kraft kunna driva kampen för en bättre djuromsorg och hög ätkvalitet.

Därför har Hälsingestintan rekryterat Mats Markgren som ny VD för verksamheten. Mats har bred och relevant erfarenhet i branschen från Scan, Kronfågel, Coop mfl och kommer närmast ifrån tjänsten som marknads- och försäljningsdirektör hos Atria Meat.

”Jag har följt Hälsingestintans resa på avstånd sedan starten för knappt 20 år sedan. Det sätt man lyckats kombinera god djuromsorg med hög köttkvalitet är något jag alltid beundrat hos Hälsingestintan och är något jag själv brinner väldigt mycket för. Vi saknar inte utmaningar framöver och det är med stor ödmjukhet jag ser fram emot att leda och bidra till den fortsatta resan framåt.” säger Mats Markgren

Företagets grundare Britt-Marie Stegs är väldigt glad över rekryteringen:

”Hälsingestintan är innovativt, banbrytande och brinner för djurvälfärd och bästa köttkvalitet. Nu ska vi växa och växla ut allt det fina vi gör. Jag är otroligt stolt och glad att vi nu får Mats Markgren som VD i bolaget. Han är väl kvalificerad och kommer att ta oss framåt på ett utmärkt sätt.”

Hälsingestintan ser fram emot att fortsätta resan att fördjupa vårt partnerskap med svensk dagligvaruhandel, Sveriges bönder samt andra intressenter och samarbetspartner för att tillsammans kunna erbjuda Sveriges konsumenter välsmakande kött som är etiskt producerat.

För frågor kontakta:
presschef Anna Stegs 070-6559594 eller press@halsingestintan.se
VD Mats Markgren  073-027 70 09  eller mats.markgren@halsingestintan.se