Hälsingestintan ®

BÄTTRE DJUROMSORG, GODARE KÖTT

Hälsingestintan startades som en reaktion mot hur det såg ut ute i de svenska butikerna.

Utbudet var minst sagt dåligt, då för femton år sedan. Svenskt kvalitetskött gick nästan inte att få tag i, kvalitet hade under lång tid fått ge vika för anonymt lågpriskött.

Men så hade det ju inte alltid varit. Så var det inte tidigare och så visste vi att det inte såg ut överallt.

Hemma på gården i Järvsö har vi aldrig kompromissat, alltid sett kvalitet som helt avgörande för smakupplevelsen. Alltid förstått att kvalitet, noggrannhet och precision går hand i hand med smakupplevelsen helt enkelt.

Vi valde alltid ut ett djur som lämpade sig för slakt, hängmörade i minst en vecka och fick smak och kvalitet därefter. Precis som alla bönder gjort i alla tider och en del fortfarande gör. Varför skulle inte konsumenterna kunna erbjudas exakt samma höga fina kvalitet som det vi åt hemma på gården och varför skulle inte konsumenten kunna få veta varifrån köttet kom, tänkte vi?

Vi hoppades att många skulle tänka som vi. Nu vet vi att det är så.

Vi har märkt att något större håller på att hända och att det händer just nu. Vi har märkt att vi hittar tillbaka till hur vi gjorde förr.  Matrevolutionen är här men den handlar inte om att vi har kastat oss in i framtiden. Den handlar om att vi behöver ta några ordentliga steg tillbaka – till hur det var innan storskaligheten hotade ta över våra liv – för att vi ska kunna ta några enorma steg framåt.

DET MOBILA SLAKTERIET

DET MOBILA SLAKTERIET

Vi brinner för att ta fram etiskt kött till våra kunder och för god djuromsorg och hög kvalitet. Därför har vi startat Europas första mobila gårdsslakteri, ett rullande stressfritt slakteri som söker upp djuren på gården, utan onödiga transporter. Det om något är köttbranschens framtid tycker vi.

Läs mer

VÅRT EGET STYCKERI

Det handlar inte om att uppfinna något nytt, det handlar om att återupptäcka vad som fanns tidigare. Hantverket, stoltheten, traditionen och kunnandet fanns ju där en gång i tiden. Vi på Hälsingestintan har alltid haft som mål att återuppväcka det.

Läs mer
VÅRT EGET STYCKERI