Hälsingestintan ®

BÄTTRE DJUROMSORG, GODARE KÖTT

Om du älskar kött och bryr dig om att djuren har det bra under sin levnadstid har du kommit helt rätt.  Vi på Hälsingestintan vill vi göra skillnad på riktigt och därför tar vi ansvar för hela kedjan i vår produktion.

Vi fokuserar på tre viktiga grundpelare:

God djuromsorg
Våra utvalda uppfödare har extra fokus på att djuren har det bra. Något som de också garanterar Hälsingestintan via en djurägarförsäkran.

Gemensamt för alla gårdarna är att djuren inte lämnar gården när det är dags för slakt. Hälsingestintan kommer med sitt mobila slakteri och allt sker lugnt och fint i djurens invanda miljö. Det är bättre för djuren och kvalitén på köttet blir därefter.

Ärlighet och transparens
Du som konsument har rätt att få veta så mycket som möjligt om den köttbit du köper.

Därför är vårt kött alltid digitalt spårbart ner till varje enskild biffskiva. Du får veta vilken gård det kommer ifrån och om du scannar etiketten möter du bonden direkt.

Vi är stolta över det vi gör och är övertygade om att full transparens är framtiden. Det ger dig möjlighet att välja kött efter dina egna värderingar.

Smak och mörhet
Kött ska smaka gott och vara mört och fint. Vårt kött kommer från fina köttrasdjur och vi hängmörar hela djuret i 6-9 dagar och det förekommer ytterligare hängningsdagar på de ädla detaljerna efter kundens önskemål. Det innebär många fördelar då köttet blir mört och smakar mer.

DET MOBILA SLAKTERIET

DET MOBILA SLAKTERIET

Vi brinner för att ta fram kött till våra kunder och för god djuromsorg och hög kvalitet. Därför har vi startat Europas första mobila gårdsslakteri, ett rullande stressfritt slakteri som söker upp djuren på gården, utan onödiga transporter. Det om något är köttbranschens framtid tycker vi.

Läs mer

VÅRT EGET STYCKERI

Det handlar inte om att uppfinna något nytt, det handlar om att återupptäcka vad som fanns tidigare. Hantverket, stoltheten, traditionen och kunnandet fanns ju där en gång i tiden. Vi på Hälsingestintan har alltid haft som mål att återuppväcka det.

Läs mer
VÅRT EGET STYCKERI