Möt vår julskinkabonde


Mats Olsson, Holmsbergs Gård, Hälsingestintans julskinka kommer ifrån din gård. Kan du beskriva med några korta ord varför djuromsorgen är en så viktig fråga för er?

Jag har hela mitt liv levt med djur omkring mig. För mig är det därför en självklarhet att djuren hanteras på bästa sätt och ges ett värdigt liv.

Vi har hört att man nu kommer att ta bort smågrisarna från suggan alldeles för tidigt, kommer ni också att göra det?

Vi kommer inte att ändra våra rutiner även om lagen ändrats.

Får era grisar halm?

Självklart får de rikligt med halm.

Vad gör dig mest stolt över er grisuppfödning?

Att vi föder upp en gris av bästa kvalité på ett klimatsmart sätt. De produceras i nybyggda stallar med bästa tänkbara arbets- och djurmiljö.

Glada grisar med knorr på svansen! 
Holmsbergs gård drivs av Mats Olsson och hans familj och de värnar om att ge grisarna en så bra uppväxt som möjligt. Djuren har större ytor att röra sig på än vad som är svensk standard, ljudnivån i stallarna är låg och de få ny halm att böka i varje dag. Detta gör att vi kan njuta av Hälsingestintans julskinka med gott samvete, något som konsumenten efterfrågar.

”Det handlar om att sköta dem med kärlek, värme och allmän god omvårdnad. Här har alla grisar knorr på svansen – ett tecken på trivsel!”
Mats Olsson, Holmsbergs gård

Smak i toppklass
År 2016 fick Hälsingestintans färdigkokta julskinka högsta betyg i tidningen Allt om Mat (5 Gafflar). “Ljust kött med mörkare kärna. Mild, lätt syrlig smak med lagom sälta. Kort och lagom torr konsistens”.

Handla vår julskinka
Samtliga Coop och ICA – butiker kommer ha möjlighet att beställa vår julskinka via sina centrala lager under 2017. Fråga hos din närmsta butik eller ring oss på 0651-310 31 så hjälper vi dig.

Här hittar du en karta över alla butiker som tar in vår julskinka

 

– Svenskt kött
– Gårdsmärkt
– God djuromsorg