Nyhetsrum

2019-02-07 EU diskuterar gårdsslakt som alternativ till långa djurtransporter

 

2019-01-11 Hälsingestintan och Taylors and Jones lanserar smaksatt färs

 

2018-03-16 Hälsingestintan rekryterar ny VD.

 

 2016-04-26 FÖRTYDLIGANDE ANGÅENDE VÅR MÄRKNING

 

ETISKT, UTVALT, HÄNGMÖRAT KÖTT DIREKT FRÅN GÅRDEN

För femton år sedan startade Britt-Marie Stegs köttkonceptet och varumärket Hälsingestintan. Utbudet i butikerna var under all kritik och svenskt kvalitetskött fanns nästan inte att uppbringa. Trots att en stor del av de svenska uppfödarna redan då höll hög klass på såväl djurhållningen som köttkvaliteten så sorterades nästan inget på slakterierna och i butikerna fanns praktiskt taget bara anonymt nötkött.

Detta sporrade Britt-Marie till att ta fram ett helt nytt koncept för svenskt kvalitetskött och det blev grunden för Hälsingestintan – att kunna erbjuda och tillgängliggöra svenskt kvalitetskött till medvetna konsumenter runt om i hela landet.

I dag levererar Hälsingestintan kvalitetskött från landets bästa uppfödare till kunder över hela landet och efterfrågan växer stadigt. Hälsingestintan tycker att man bör äta etiskt kött av hög kvalitet med svenskt ursprung som säkrar biologisk mångfald och öppna landskap.

Allt fler konsumenter gör ett aktivt val i det man äter, man väljer bland olivoljor, salt, choklad och kaffe och nu vill konsumenterna också ha mer att välja på när det gäller kött. Efterfrågan stiger på kött med hög kvalitet från svenska gårdar.

 

PRESSKONFERENS 2015-11-19

 

 

Vid frågor, kontakta
Mats Markgren, VD
 
Pressmedelande 2019-02-07

PRESSRELEASE 2019-02-07   EU DISKUTERAR GÅRDSSLAKT SOM ALTERNATIV TILL LÅNGA DJURTRANSPORTER   Jytte Guteland (S), EU-parlamentariker, stod som värd tillsammans med Bo Algers, Professor Läs hela.

Pressmedelande 2019-01-11

PRESSRELEASE 2019-01-11   HÄLSINGESTINTAN OCH TAYLORS AND JONES LANSERAR SMAKSATT FÄRS   Hälsingestintan tillsammans med Taylors and Jones lanserar smaksatta färser som ger konsumenten Läs hela.

Pressmedelande 2018-11-12

 Hälsingestintans modell för gårdsslakt presenteras i dokumentären Köttätarens dilemma som sändes i SVT2 Dokument utifrån söndag kväll 2018-11-11. Dokumentären är producerad av den franske Läs hela.

Pressmedelande 2018-10-22

HÄLSINGESTINTAN INLEDER NYTT SAMARBETE MED BONA GÅRD   Stockholm 22 oktober 2018, Bona Gård på Munsö mitt i Mälaren befinner sig mitt i en Läs hela.

REPRESENTANTER

BILDER

 

Här hittar du vårt arkiv med pressbilder.

Läs mer
BILDER

SAMARBETA MED HÄLSINGESTINTAN

Vill du bli en del av ett av de mest framgångsrika premiumkoncepten i landet och få en möjlighet att föras fram som en av Sveriges bästa uppfödare?

Läs mer