2019-02-07 EU diskuterar gårdsslakt som alternativ till långa djurtransporter
2019-01-11 Hälsingestintan och Taylors and Jones lanserar smaksatt färs
2018-03-16 Hälsingestintan rekryterar ny VD.
2016-04-26 FÖRTYDLIGANDE ANGÅENDE VÅR MÄRKNING
ETISKT, UTVALT, HÄNGMÖRAT KÖTT DIREKT FRÅN GÅRDEN
För femton år sedan startade Britt-Marie Stegs köttkonceptet och varumärket Hälsingestintan. Utbudet i butikerna var under all kritik och svenskt kvalitetskött fanns nästan inte att uppbringa. Trots att en stor del av de svenska uppfödarna redan då höll hög klass på såväl djurhållningen som köttkvaliteten så sorterades nästan inget på slakterierna och i butikerna fanns praktiskt taget bara anonymt nötkött.
Detta sporrade Britt-Marie till att ta fram ett helt nytt koncept för svenskt kvalitetskött och det blev grunden för Hälsingestintan – att kunna erbjuda och tillgängliggöra svenskt kvalitetskött till medvetna konsumenter runt om i hela landet.
I dag levererar Hälsingestintan kvalitetskött från landets bästa uppfödare till kunder över hela landet och efterfrågan växer stadigt. Hälsingestintan tycker att man bör äta etiskt kött av hög kvalitet med svenskt ursprung som säkrar biologisk mångfald och öppna landskap.
Allt fler konsumenter gör ett aktivt val i det man äter, man väljer bland olivoljor, salt, choklad och kaffe och nu vill konsumenterna också ha mer att välja på när det gäller kött. Efterfrågan stiger på kött med hög kvalitet från svenska gårdar.
PRESSKONFERENS 2015-11-19
Vid frågor, kontakta
Mats Markgren, VDmats.markgren@halsingestintan.se
073-027 70 09
HÄLSINGESTINTAN LANSERAR FRILANDSGRIS Sortimentet utökas med produkter från frigående gris. Stockholm 8 oktober, 2018: Under hösten utökar Hälsingestintan sitt rikstäckande sortiment av kött Läs hela.
Hälsingestintan säljer gårdsslaktat, spårbart och hängmörat kvalitetskött till de stora livsmedelskedjorna över hela landet. Företaget har fram till idag genomfört flera viktiga och banbrytande innovationer Läs hela.
I dag har Hälsingestintan presenterat en världsnyhet. Det är nästa steg i hennes strävan att erbjuda konsumenter bra kvalitetskött byggd på god djuromsorg. Läs hela.
PRESSMEDDELANDE 2014-06-03 ”God djuromsorg, stressfri slakt i mobila slakterier och minskad klimatpåverkan, detta skapar ett etiskt kvalitetskött och det är framtidens kött”. Det konstaterade Läs hela.
Vill du bli en del av ett av de mest framgångsrika premiumkoncepten i landet och få en möjlighet att föras fram som en av Sveriges bästa uppfödare?
Läs mer