Nyhetsrum (old)

Välkommen till vårt Nyhetsrum! Här hittar du våra Nyhetsbrev, flöde från våra sociala medier, artiklar om Hälsingestintan och annat smått och gott.

——

 2016-04-26 FÖRTYDLIGANDE ANGÅENDE VÅR MÄRKNING

ETISKT, UTVALT, HÄNGMÖRAT KÖTT DIREKT FRÅN GÅRDEN

För femton år sedan startade Britt-Marie Stegs köttkonceptet och varumärket Hälsingestintan. Utbudet i butikerna var under all kritik och svenskt kvalitetskött fanns nästan inte att uppbringa. Trots att en stor del av de svenska uppfödarna redan då höll hög klass på såväl djurhållningen som köttkvaliteten så sorterades nästan inget på slakterierna och i butikerna fanns praktiskt taget bara anonymt nötkött.

Detta sporrade Britt-Marie till att ta fram ett helt nytt koncept för svenskt kvalitetskött och det blev grunden för Hälsingestintan – att kunna erbjuda och tillgängliggöra svenskt kvalitetskött till medvetna konsumenter runt om i hela landet.

I dag levererar Hälsingestintan kvalitetskött från landets bästa uppfödare till kunder över hela landet och efterfrågan växer stadigt. Hälsingestintan tycker att man bör äta etiskt kött av hög kvalitet med svenskt ursprung som säkrar biologisk mångfald och öppna landskap.

Allt fler konsumenter gör ett aktivt val i det man äter, man väljer bland olivoljor, salt, choklad och kaffe och nu vill konsumenterna också ha mer att välja på när det gäller kött. Efterfrågan stiger på kött med hög kvalitet från svenska gårdar.

PRESSKONFERENS 2015-11-19

 

Anna Stegs
Presschef
 

REPRESENTANTER

BILDER

 

Här hittar du vårt arkiv med pressbilder

Läs mer
BILDER

SAMARBETA MED HÄLSINGESTINTAN

Vill du bli en del av ett av de mest framgångsrika premiumkoncepten i landet och få en möjlighet att föras fram som en av Sveriges bästa uppfödare?

Läs mer