Fetaostfylld köttfärslimpa med Ajvar
Fetaostfylld köttfärslimpa med Ajvar

Fetaostfylld köttfärslimpa med Ajvar

    500g nötfärs

    3msk ströbröd

    1dl mjölk el grädde

    1 ägg

    salt och peppar

    1 knippa färsk bladpersilja

    1dl Ajvar Relish

    200g fetaost i hel bit

    Bakplåtspapper

     

Blanda ströbröd ägg och mjölk i en skål, låt svälla c:a 10min. Tillsätt köttfärs, salt och peppar och blanda till en smidig smet. Skär den hela fetaosten i lika stora stavar. Hacka persiljan grovt. Platta ut färsen till en cm-tjock rektangulär platta på bakplåtspapper. Bred Ajvar över hela, strössla över den hackade persiljan. Lägg fetaoststavarna längs med ena långsidan. Rulla sedan ihop plattan som man rullar en rulltårta. Grädda i ugnen på 175° i 25 minuter.

Servera med varma grönsaker och skysås.