Salsiccia Pizza
Salsiccia Pizza

Salsiccia Pizza

    Hälsingestintan och Taylors and Jones smaksatt Salsiccia fläskfärs (380 g)

    Mjöl 480 g

    Jäst 25 g

    Vatten 2.5 dl

    Olivolja 2 msk

    Salt 1/2 tsk

    Topping och fyllning till pizzan efter tycke och smak!

Börja med att göra pizzadeg för en ugnsplåt

  1. Mät eller väg upp 6-7 dl (ca 360 – 480 g) vetemjöl special
  2. Finfördela 25 g jäst i en bunke
  3. Häll i ljummet vatten och rör så att jästen löser sig
  4. Addera olja, salt och större delen av mjölet
  5. Arbeta till en smidig deg, gärna med hushållsassistent på låg hastighet i ca 5 min
  6. Täck över och jäs i minst 40 minuter

Under tiden degen jäser:

  1. Stek upp Salsiccia färsen genom att att vända den snabbt i het stekpanna
  2. Ställ åt sidan

Förbered pizzan:

  1. Baka ut den färdigjästa degen på lätt mjölat bakbord, flytta över till ugnsplåt med bakpapper
  2. Fördela fyllning och topping. Avsluta sist med att fördela Salsicciafärs jämt över pizzan.
  3. Grädda i ugn 240℃ i ca 15 min eller tills att kanterna börjar få färg och känns något spröda.

Servera med ruccola över den färdiga pizzan.