CORNELIA OCH CARL-HENRIK EKSTRAND

Källarbacken Charolais

Vår gård ligger i Karsholm 13km utanför Perstorp i norra Skåne.
Vi som bor här är Henke och Cornelia samt barnen Petter och Emma. Vårt stora intresse är maskiner, traktorer och kossor. Under sommarsäsongen är vi fullt upptagna med bl.a. rundbalspressning och under vintern är det kalvningen vid jultid som är den stora höjdpunkten…

Henke är uppväxt på gården och tog över driften efter sin far 2004, sedan dess har han satsat på Charolais djur. 2007 byggdes den gamla stallen om till lösdrift med djupströbädd. 2009 byggdes den nya delen av stallet, till en början var där också djupströbädd men efter några år byggdes den om till liggbås och automatisk utgödsling.

Cornelia har också stort intresse av maskiner och djur hon delar sin tid med förskollärarjobb, hushållsarbete och administration i företaget.
Gårdens areal är ca 100 ha fördelat på både betesmarker och vall. Vi odlar allt vårt grovfoder själva. Djuren vi föder upp är till 99% Charolais.

När djuren är ”färdiga” för slakt kommer Hälsingestintan hem till oss med sitt mobila slakteri och slaktar. Det är en viktig del i vårt arbete med uppfödning att alla steg sker så djurvänligt och smidigt som möjligt. Dessutom blir köttets kvalitet och smak mycket bättre när djuren slipper långa och stressande transporter.

Källarbacken Charolais på Facebook