Vårt kött

VÅRT KÖTT FRÅN START TILL MÅL

VÅRT KÖTT FRÅN START TILL MÅL

Vår basnivå har alltid varit kött av hög kvalitet, hängmörat på traditionellt sätt med tydligt ursprung. Resan går ständigt mot nya mål. Vårt mobila slakteri är vår senaste innovation. Detta kallar vi Etiskt kött och det står tydligt utskrivet på förpackningen. Det ser ut så här:

 

Vår affärsidé är enkel – att kunna erbjuda svenskt kvalitetskött till medvetna konsumenter i hela landet. Du som köper vårt kött ska veta exakt varifrån det kommer och vem som har fött upp djuret. Vi kompromissar inte i något led för att du ska få en matupplevelse utöver det vanliga.

Men kostar det inte att ta fram så här bra kött? Jo det gör det förstås. Men bra mat är inte dyr, den kostar bara lite mer pengar. Vi har inte råd att låta bli och vi vet att det är många som håller med oss och som vill vara med på resan och vi gör det möjligt. För har du en gång smakat kärleksfullt framtaget kött så vet du också; mat med tydligt ursprung är kultur och historia. Det är dåtid, nutid och förstås framtid.

ETISKT KÖTT

Att du som konsument ska få tillgång till etiskt kvalitetskött är en av våra främsta drivkrafter. Mobila slakterier innebär att man inte behöver transportera djur till slakt. I stället kommer ett mobilt slakteri till gården så att djuren kan slaktas i sin hemmiljö. Detta är ett naturligt nästa steg med arbetet att utveckla den framtida optimala kedjan för svenskt kvalitetskött.

  • Noga utvalda gårdar
  • God djuromsorg i fokus
  • Lugn och fin slakt på gården
  • Traditionell hängmörning
  • Unik spårbarhet

Bättre djuromsorg – Godare kött

 

LÄR DIG MER OM DE OLIKA STYCKNINGSDETALJERNA

Ett biffdjur styckas i flera detaljer som alla är olika vad gäller tillagning och smakupplevelser. Klicka här för att lära dig mer om alla styckningsdetaljer.

 

 

ETISKT KÖTT

”Vårt samarbete med Hälsingestintan utvecklar vårt kunnande om kött, det är inspirerande att få vara en del av den här resan till ett bättre kött med tydligt ursprung och våra gäster uppskattar detta mycket. Kvällens köttdetalj från Hälsingestintan är ett tydligt exempel på hur vi arbetar mot våra gäster med att lyfta fram alla köttdetaljer och dess olika egenskaper. ”

Fredrik Eriksson, krögare och restauratör på Långbro Värdshus och Asplunds.

BÄTTREKÖTT.NU

Visst borde vi ställa samma hårda krav i våra offentliga upphandlingar som vi gör på våra svenska djuruppfödare? Skriv på vårt upprop! www.battrekott.nu

Läs mer
BÄTTREKÖTT.NU
HÄR HITTAR DU VÅRT KÖTT

Vårt sortiment finner du i välsorterade livsmedelsbutiker. Vilka butiker som tagit in Hälsingestintan under den senaste veckan hittar du i vår butiks-sök.
Klicka här för att hitta en butik nära dig

Butikerna kan själva beställa hem vårt kött via sina datasystem, så fråga gärna personalen om du inte hittar vårt sortiment i din butik, eller hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna! Du når oss på telefon 0651-310 31 eller kontakt@halsingestintan.se