Vårt kött

VÅRT KÖTT FRÅN START TILL MÅL

VÅRT KÖTT FRÅN START TILL MÅL

Vår basnivå har alltid varit kött av hög kvalitet, hängmörat på traditionellt sätt med tydligt ursprung. Resan går ständigt mot nya mål. Vårt mobila slakteri är vår senaste innovation.

 

Vår affärsidé är enkel – att kunna erbjuda svenskt kvalitetskött till medvetna konsumenter i hela landet. Du som köper vårt kött ska veta exakt varifrån det kommer och vem som har fött upp djuret. Vi kompromissar inte i något led för att du ska få en matupplevelse utöver det vanliga.

Men kostar det inte att ta fram så här bra kött? Jo det gör det förstås. Men bra mat är inte dyr, den kostar bara lite mer pengar. Vi har inte råd att låta bli och vi vet att det är många som håller med oss och som vill vara med på resan och vi gör det möjligt. För har du en gång smakat kärleksfullt framtaget kött så vet du också; mat med tydligt ursprung är kultur och historia. Det är dåtid, nutid och förstås framtid.

BÄTTRE DJUROMSORG - GODARE KÖTT

Att du som konsument ska få tillgång till kvalitetskött är en av våra främsta drivkrafter. Mobila slakterier innebär att man inte behöver transportera djur till slakt. I stället kommer ett mobilt slakteri till gården så att djuren kan slaktas i sin hemmiljö. Detta är ett naturligt nästa steg med arbetet att utveckla den framtida optimala kedjan för svenskt kvalitetskött.

  • Noga utvalda gårdar
  • God djuromsorg i fokus
  • Lugn och fin slakt på gården
  • Traditionell hängmörning
  • Unik spårbarhet

Bättre djuromsorg – Godare kött

BÄTTRE DJUROMSORG - GODARE KÖTT
HÄNGMÖRNING - ETT GAMMALT HANTVERK

HÄNGMÖRNING - ETT GAMMALT HANTVERK

Förr i tiden var det vanligt att använda metoden hängmörning. Man gjorde det för att höja ätkvalitén. På Hälsingestintan gör vi som förr i tiden och hänger alla detaljer på djuret i 6-9 dagar i en speciell hängningshall med rätt luftfuktighet och temperatur.  

När vi sedan styckar köttet tar vi undan biffstockar mm och hänger på ben en vecka till eller ännu längre om kunden önskar det. När köttet hängs startar en process inne i själva köttet som gör att proteinerna i cellerna bryts ned vilket gör köttet mört och fint. 

I samband med mörningsprocessen dunstar även en hel del vatten från köttet. Det innebär att köttet får en kraftigare smak och ger mindre vätska vid tillagning. Det hängmörade köttet får en helt annan karaktär och går inte att jämföra med ohängt kött, både vad gäller smak och konsistens. 

STYCKNINGSSCHEMA

Ett biffdjur styckas i flera detaljer som alla är olika vad gäller tillagning och smakupplevelser. Klicka här för att lära dig mer om alla styckningsdetaljer.

STYCKNINGSSCHEMA
HÄR HITTAR DU VÅRT KÖTT